Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

A Pusztamonostoriak Baráti Köre 1998.08. 20-án - a térség más baráti köreire nem jellemző módon - jogi személyként, közhasznú egyesületként kezdte meg működését.
A Baráti Kör célja, hogy összefogja és támogassa a közösség fejlődéséért, a családokért, valamint az állampolgárokért tenni akaró embereket. Ennek érdekében a következő feladatok ellátására vállalkozik.

Összegyűjti, illetve közvetíti tagjai, közösségei javaslatait és észrevételeit a közösség működtetésére, fejlesztésére vonatkozóan a helyi önkormányzati testületekhez.
Mozgósítja tagjait, közösségeit a környezeti, természeti és kulturális értékeink megóvására, a környezetet építő, szépítő közös tevékenységre.
Karitatív tevékenységével támogatja az anyagi, természetbeni és humánus segítségre szorulókat, illetve az ilyen tevékenységet végzőkkel együttműködik.
Rendszeres kapcsolatokat teremt a Pusztamonostorról elszármazottak és a helyben lakók között.
A hagyományőrzés, a lokálpatriotizmus erősítése érdekében összegyűjti a település emlékanyagát, rendezi és bemutatásáról gondoskodik a jelenleg és a jövőben élők számára.
Céljai érdekében kapcsolatot tart a helyi állami, társadalmi, politikai szervekkel, illetve szervezetekkel. Egyesületként a helyi közművelődési intézményekkel összhangban működik és kapcsolatot tart fenn az Országos Társadalmi Egyesületek Szövetségével.

Az elmúlt majdnem tíz év során a vezetőség többször változott. Az elnöki posztot időrendben az alábbi személyek látták el: Balázs Győző, id. Cserháti László, Hundt Csilla és jelenleg Nagy Lajos. A céljainkkal egyetértők anyagi támogatását, az SZJA 1%-ának felajánlását az alábbi adószámon tudjuk fogadni: 18831229-1-16. A korábbi évek felajánlásait ezúton is köszönjük támogatóinknak.

Végezetül az alapító levél gondolatait szeretném idézni:
„Mi szülőföldünk szeretetéből indíttatva – mert őseink nekünk építették, emberré válásunk innen gyökerezik, mert folyton visszajár gondolatunk a gyermekkor felejthetetlen emlékeire, felelősséget érzünk Pusztamonostor jelenéért és boldog jövőéért – elhatároztuk, hogy e kötődést szervezeti formában is kifejezzük, s létrehozzuk a Pusztamonostoriak Baráti Körét. Célunk, hogy megmentsük elődeink örökségét, tárgyi és hagyományi emlékeit. Ezeket megőrizzük magunk és utódaink szellemi gazdagodására. Községünk belső és külső rendjének, szépítési gondját magunkénak is vállaljuk. A működési szabályzatot elfogadjuk.”

Az alapító tagok névsora:Tamus Csilla
Hundt Zoltán
Balázs Győző
Vakosné Sánta Teodóra
Sári Ferenc
Magda Gábor
Kissné Pető Brigitta
Kiss Zoltán
Percz László
Cserháti László
Tőzsér Ferencné     Nagy Sándorné
Száraz Sándorné
Papp Ferencné
Tóth Rudolfné
Cserháti Lászlóné
Bognár Sándorné
Bognár Zita
Guba Józsefné
Guba József
Dr. Dajkó György
Dr. Dajkó Györgyné     Kovács Krisztina
Macsi Sándor
Kecskés András
Bibókné Tomcsányi Rozália
Farkas Ferenc
Farkasné Bazsó Szilvia
Percz Lászlóné
Bajtai Miklós

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest1026 Gárdonyi u 24b

(Kálmán Antal, 2015.05.19 07:42)

Tisztelt Baráti kör,
Lenne egy kérdésem, egy kérésem...
A Bajtai Miklós úr, az a Bajtai, aki Budapesten a XVII. kerületben rendőrkapitány volt a 80-as években? És kb most 75 éves lehet?
Félig-meddig jó barátságban voltunk akkoriban, legalábbis kedvltük egymást. A XVIII. kerületben lakott.
üdv
Kálmán Anti

Re: Budapest1026 Gárdonyi u 24b

(Bajtai Mária, 2016.05.16 18:45)

Kedves Antal!

Nem látom, hogy bárki válaszolt volna Önnek!
Igen ő az :), átküldőm a levelet neki és az Ön elérhetőségét is.
Ezen az e-mail címen elérheti addig is: bajtai.mm@freemail.hu

Üdvözlettel
Bajtai Mária

Budapest 1026 Gárdonyi u 24b

(Kálmán Antal, 2015.05.19 07:47)

Elfelejtettem, itt egy elérhetőség....

kalanti@gmail.com

előre is köszönöm, ha válaszol valaki

menyhart_csaba@freemail.hu

(Menyhárt Csaba, 2012.01.17 17:30)

Tisztelt hölgyem/uram!
Üdvözlöm a baráti kört!
Budapestről írok önöknek.Édesanyám Jászberényben született és sikerült vissza kutatnom az őseit. A Családfán szerepel a Tassy család név is. Eddigi ismereteim szerint a Heves megyei Visznekről, illetve Lőrinciből eredeztethetőek. Szeretném a segítségüket kérni további kutatás céljából, ezen családdal kapcsolatosan. És meg köszönném ha válasz levelükkel megtisztelnének.

Üdvözlettel: Menyhárt Csaba Budapestről